Sajenje rož in zemlja za rože


Vsako pomlad se skupaj z mamo odpraviva na nakup rož in zemlje. To je čas, ki skupaj uživava, ker se zavedava, kako bodo lepe rože krasile naše balkone. Še posebej pa se zavedava, kako pomembna je zemlja za rože, da so rože čez sezono lepe in cvetoče. Nikoli nisva kupovale poceni zemlje, ker sva se zavedali, da sva kupili lepe sadike rož in res ne bi bilo prav, da zaradi zemlje ne uspevajo tako, kot bi lahko.

Sajenje rož in zemlja za rože

Vsako leto hodiva v isto vrtnarijo in tam nas že poznajo. Tako kupiva kar nekaj sadik, na koncu pa pride n poštev še zemlja za rože. Tako domov pripeljeva ogromno sadik in tisti dan sadiva rože v korita. Vsako leto izbereva druge barve, kar je všeč obema, da ni preveč enolično in da niso vsako leto iste barve. 

Nekaterim zemlja za rože ni tako pomembna in kupijo vedno najcenejšo, vednar to se pozna potem, ko njihove rože ne upevajo tako lepo, kot pa bi lahko. Ne vem, če se splača kupiti najcenjšo zemjo za rože in potem imeti slabe rože. Pri nas se tega ne gremo, pri nas se zavedamo, kako pomembna je kvalitetna zemlja za rože, če želimo imeli lep in bogat balkon. 

Večkrat poleti sosedje pohvalijo naše rože, ker so res lepe. Mi pa vedno rečemo isto, da je zemlja za rože tista, ki nam omogoča, da so rože tako lepe. Čeprav naš balkon ni tako velik, izgleda bogat z rožami. Letos je naš balkon cvetel v rdeči barvi, drugo leto pa naj ostane še presenečenje, katera barva bo tista, ki bo krasila balkon. Tudi sadike rož niso iste, vsako leto druge. A to ni ključnega pomena, da so rože lepe, vključna je zemlja za rože, ker je vedno kvalitetna.

Čez poletje nam ostane še samo to, da jih pravočasno zalivamo.