Mezoterapija je odličen postopek pomlajevanja kože


V svetu vse bolj poznana in uveljavljena tehnika imenovana mezoterapija, je ena izmed najbolj priljubljenih estetskih posegov. Njena glavna značilnost je ta, da se lahko prilagodi glede na predel kože, kamor bo aplicirana in ravno zato je tako učinkovite.

Pred samim posegom se pripravijo snovi, ki se bodo uporabile. To so aminokisline, encimi, hormoni, minerali, vitamini, antioksidanti ter hialuronska kislina. Vse omenjene sestavine se pripravijo glede na pacienta, ki jih bo prejel. Pri tem se upošteva pacientovo starost, njegove estetske potrebe ter tudi glede na njegovo zdravstveno stanje.

Mezoterapija je odličen postopek pomlajevanja kože

 

Katere vrste mezoterapije poznamo

Trenutno obstajajo tri različne vrste mezoterapije, glede na uporabljeno tehniko injiciranja. Prva vrsta mezoterapije se imenuje mezoterapija od točke do točke, druga je mezoterapija vrhunske kože in nato je tu še popolna mezoterapija.

Kot smo že omenili, se lahko uporabi na različnih delih telesa. Lahko se aplicira na obraz, na različne dele telesa ter tudi na lasišče. Snovi, ki se s pomočjo igel vnesejo v srednjo plast kože, stimulirajo strukture, kot je kolagen in elastin, ki kožo ohranjata živo in napeto. Strukture, ki jih stimuliramo pospešijo prekrvavitev v območju, kjer se je izvajala mezoterapija ter tako uravnavajo imunski odziv ter cirkulacijo v limfnem sistemu.

 

Kaj nudi mezoterapija

Če se še vedno sprašujete, kako mezoterapija pomaga naši koži, vam lahko povemo, da načeloma zagotavlja regeneracijo kože. Popravi se podkožno tkivo. Ohlapna tkiva, ki so se postarala pa se pomladijo, tako da se jim povrne stara čvrstost. Takšnih rezultatov se zagotovo razveseli vsaka ženska, ki se spopada s staranjem kože. Večna mladost in lepota je namreč vse bolj zaželena tudi pri nas.

Rezultati, ki jih prinaša mezoterapija, so običajno zelo uspešni. Vsekakor pa se stopnja uspešnosti razlikuje glede na dejavnike, kot so število terapij in pravilno razmere snovi, ki jih vbrizgajo med procesom mezoterapije. Vsekakor so v kvalitetnih estetskih centrih rezultati izjemno dobri, saj je privržencev mezoterapije vse več.