Preprosta in okusna ideja za kosilo


Ko pripravljamo posamezne obroke, predvsem kosila, nam neredko zmanjka idej. Pri roki imamo sicer številne slastne recepte, a je potrebnih veliko sestavin. In ker nimamo prav vseh, jedi pravzaprav ne moremo pripraviti. Včasih pa nam na misel čisto spontano pride kakšna odlična ideja za kosilo, kjer potrebujemo samo nekaj sestavin in še te imamo navadno pri roki. Tudi takšno kosilo je lahko povsem slastno in primerno za strežbo tudi zahtevnejših oseb.

Preprosta in okusna ideja za kosilo je na primer priprava juhe, v katero damo sestavine, ki so nam ostale v hladilniku ter jih je potrebno čim prej uporabiti. Juha je lahko zelenjavna, vanjo pa dodamo še kakšen košček mesa, ki ga sicer ne bi uporabili.

Preprosta in okusna ideja za kosilo

 

Glavna jed in sladica

Če vas zanima dobra ideja za kosilo za pripravo glavne jedi, potem si ne nazadnje lahko pomagate tudi s spletom. Na njem najdete številne recepte z le malo sestavinami, jed pa je tako lahko pripravljena v relativno kratkem času. Namesto da bi za kuhanje glavne jedi potrošili več kot uro časa, je kosilo lahko gotovo že v samo četrt ure.

Tudi pri sladici je lahko ideja povsem preprosta. V skodelico daste sadje, ki vam je ostalo v hladilniku, za piko na i dodate še smetano.

 

Enostavne ideje za kosilo v kuharski knjigi

Če vas zanima odlična in preprosta ideja za kosilo, si lahko pomagate tudi z najrazličnejšimi kuharskimi knjigami, ki jih je na pretek. Te so na voljo v knjigarnah pa tudi v določenih prodajalnah z živili. Včasih pa je ideja za kosilo napisana kar na embalažo izdelka, ki ga bomo uporabili za obrok.

Sodobne kuharske knjige v veliki meri stavijo na to, da se za pripravo jedi ne porabi veliko časa in da je v sklopu ene jedi potrebnih čim manj izdelkov oziroma različnih živil.